Cum gatim spanacul proaspat
Postat in
Garnituri
, Mancaruri cu legume


Ingrediente:
1 kg spanac proaspat2-3 linguri ulei vegetal
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
sare
piper
2 linguri bulion
2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
1. Treci rapid peste ideea ca o sa pierzi jumatate de ora sa cureti si sa speli 1 sau 2 kg de spanac proaspat - asta e partea care pare ca nu se mai termina, dar crede-ma, odata incheiata operatiunea, restul e floare la ureche.
2. Incalzeste o oala mare cu apa (+ un varf de sare) si cand aceasta e in clocot pune spanacul. Inchide ochiul aragazului si pune capacul. Intoarce spanacul dupa un minut si pune la loc capacul. Inca un minut si spanacul e gata oparit. Scoate-l din apa fierbinte si trece-l printr-un jet de apa rece (acest proces ii va pastra culoarea verde). Scurge bine spanacul de apa si toaca-l fin.
3. Intr-o craticioara medie, caleste in ulei doua fire de ceapa verde si doua de usturoi taiate fin. Asezoneaza cu sare si piper si dupa doua minute adauga si spanacul tocat.
4. Imbunatateste continutul cu 1-2 linguri de bulion si zeama de lamaie. Cata zeama de lamaie? Depinde cat de acrisor iti place. Spre exemplu,
eu la 1 kg de spanac am pus jumatate de zeama de lamaie. Amesteca usor si in circa 5 minute spanacul este gata.
Imi place sa mananc spanacul astfel gatit cu un ou ochi prajit cu margini crocante! Pentru mine, asta e gustul copilariei primavara. :)
PS: Ai cumparat spanac congelat? Urmeaza reteta de preparare de aici!
2. Incalzeste o oala mare cu apa (+ un varf de sare) si cand aceasta e in clocot pune spanacul. Inchide ochiul aragazului si pune capacul. Intoarce spanacul dupa un minut si pune la loc capacul. Inca un minut si spanacul e gata oparit. Scoate-l din apa fierbinte si trece-l printr-un jet de apa rece (acest proces ii va pastra culoarea verde). Scurge bine spanacul de apa si toaca-l fin.
3. Intr-o craticioara medie, caleste in ulei doua fire de ceapa verde si doua de usturoi taiate fin. Asezoneaza cu sare si piper si dupa doua minute adauga si spanacul tocat.
4. Imbunatateste continutul cu 1-2 linguri de bulion si zeama de lamaie. Cata zeama de lamaie? Depinde cat de acrisor iti place. Spre exemplu,
eu la 1 kg de spanac am pus jumatate de zeama de lamaie. Amesteca usor si in circa 5 minute spanacul este gata.
Imi place sa mananc spanacul astfel gatit cu un ou ochi prajit cu margini crocante! Pentru mine, asta e gustul copilariei primavara. :)
PS: Ai cumparat spanac congelat? Urmeaza reteta de preparare de aici!
Postat la: 17-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (2)