Dovlecei umpluti imbracati in prosciutto

Postat in Garnituri
Turnulete de dovlecei umpluti imbracati in prosciutto si cu invelis de cascaval topit - nu-i asa ca suna delicios de sanatos si de gustos?
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 50 minute

Ingrediente:

- 3-4 dovlecei medii, grosi
- 1/2 de ardei gras
- ceapa rosie
- piper alb
- cubulete de cascaval
- 4 felii de prosciutto crudo sau bacon
- ulei de masline

Mod de preparare

Daca esti vegetarian renunta la felia de prosciutto, si ai un fel delicios, usor de preparat si aspectuos.

1. Spala dovleceii si curata-i de coaja, complet sau nu, dupa cum preferi. Indeparteaza capetele si taie fiecare dovlecel in bucati de 5-6 cm. Ideal ar fi sa nu cumperi dovleceii foarte mari astfel incat sa-i tai in doua.

2. Cu un cutit scobeste in interiorul fiecarui dovlecel si scoate cat mai mult continut. Procedeaza la fel si cu restul dovleceilor.

3. Toaca marunt miezul scos de la dovlecei si caleste-l usor in cateva picaturi de ulei de masline, alaturi de o ceapa rosie taiata solzisori si 1/2 de ardei gras taiat cubulete mici. Asezoneaza cu sare si piper.

4. Umple dovleceii cu ingredientele calite mai devreme.

5. Incalzeste cuptorul la temperatura medie si unge o tava de yena cu putin ulei de masline. Pune dovleceii umpluti in tava si introdu la cuptor. Dupa 25-30 de minute scoate dovleceii si imbraca-i in felii de prosciutto crudo.  Fixeaza cu o scobitoare. Pune deasupra, 2 cubulete de cascaval si reintrodu la cuptor.

6. Dupa inca 8-10 minute, cascavalul s-a topit complet si feliile de prosciutto au devenit crocante. Serveste imediat, cat inca este fierbinte. Pofta Buna!

Postat la: 13-10-2010 de admin
Scor: 5 din 4 voturi

Comentarii (2)

delia a spus la 24-05-2012 22:57
e ceapa alba sau rosie?
Ramona a spus la 27-05-2012 15:32
Merge orice fel de ceapa. Totusi, parca cea rosie parca e mai gustoasa, mai dulce.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.