Hasselback Potatoes

Postat in Garnituri
Stiai ca denumirea acestor cartofi cu o forma vizuala interesanta vine de la renumitul restaurant Hasselbacken "Hazel Hil" din Stockholm, Suedia? Ei au fost inventatorii acestor cartofi copti serviti in acest fel.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 1 kg cartofi (de preferat noi)
- unt
- sare
- piper
- rozmarin
- cimbru
- ulei de masline

Mod de preparare

1. Se aleg cativa catofi noi, potriviti ca marime, se spala bine, dar nu se curata de coaja - asta doar in cazul in care folosesti cartofi noi!  Se cresteaza cartofii circa 3/4, din loc in loc.  Cu cat feliile de cartofi rezultate sunt mai subtiri cu atat sunt mai moi in interior, iar exteriorul in schimb ramane crocant.

2. Se stropeste o tava cu putin ulei de masline si se aseaza cartofii pe care i-am impanat printre crestaturi cu unt, sare, piper si, daca avem, rozmarin proaspat sau cimbru.  Sunt gata cand sunt rumeniti, in circa 35-45 de minute. La jumatatea timpului, poti sa ii mai ungi cu putin unt.  Iar cu cateva minute inainte sa fie gata, poti sa mai razi deasupra parmezan sau paprika.  Sunt absolut delicioasi atat simpli cu putina branza sau ca garnitura.

Pofta Buna!

Postat la: 19-05-2010 de Maria
Scor: 5 din 6 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.