Hasselback Potatoes


Ingrediente:
- 1 kg cartofi (de preferat noi)- unt
- sare
- piper
- rozmarin
- cimbru
- ulei de masline
Mod de preparare
1. Se aleg cativa catofi noi, potriviti ca marime, se spala bine, dar nu se curata de coaja - asta doar in cazul in care folosesti cartofi noi! Se cresteaza cartofii circa 3/4, din loc in loc. Cu cat feliile de cartofi rezultate sunt mai subtiri cu atat sunt mai moi in interior, iar exteriorul in schimb ramane crocant.
2. Se stropeste o tava cu putin ulei de masline si se aseaza cartofii pe care i-am impanat printre crestaturi cu unt, sare, piper si, daca avem, rozmarin proaspat sau cimbru. Sunt gata cand sunt rumeniti, in circa 35-45 de minute. La jumatatea timpului, poti sa ii mai ungi cu putin unt. Iar cu cateva minute inainte sa fie gata, poti sa mai razi deasupra parmezan sau paprika. Sunt absolut delicioasi atat simpli cu putina branza sau ca garnitura.
Pofta Buna!

Comentarii (0)