Mancare de ardei copti


Ingrediente:
- 8 ardei capia mari- 4 catei de usturoi
- o ceapa medie rosie sau alba
- o lingura ulei de masline
- o lingura bulion
- 1/2 ceasca de apa
Mod de preparare
1. Ardeii capia se pun la copt ca si cum ai face salata de ardei copti.
Dupa ce s-au copt, daca vrem sa ne fie mai usor sa-i decojim, ii introducem intr-o punga de plastic pe care o inchidem bine. Dupa 10 minute se vor decoji foarte usor si rapid.
2. Intr-o craticioara medie, calim ceapa taiata solzisori cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Cand ceapa este translucida, adaugam cateii de usutroi taiati grosier pe jumatate. Amestecam putin si adaugam si ardeii capia taiati in fasii. Amestecam usor ingredientele.
3. In jumatate de ceasca de apa, dizolvam 1 lingura de pasta de tomate. Adaugam sosul la mancarica de ardei copti si amestecam usor. Mai lasam pe foc 4-5 minute, dupa care putem stinge ochiul aragazului. Daca mai este nevoie mai adaugam putina sare, dar nu recomandam, deoarece tot farmecul acestui preparat sta in gustul dulceag dat de ardei.
Iata cum ai preparat rapid un fel vegetarian delicios sau o garnitura de milioane!
Pofta Buna!

Comentarii (0)