Naut in sos picant de rosii cu busuioc si usturoi

Aveam in plan sa fac o supa de rosii, dar in farfurie am ajuns sa pun o mancarica buna rau de naut, un "ostropel de naut", dupa cum a numit-o partenerul meu.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 25 minute

Ingrediente:

3 rosii rosi mari si bine coapte
2 rosii galbene
o ceapa rosie
4 linguri ulei vegetal
sare
3 maini naut sau o conserva si jumatate
1/4 lingurita piper
10 frunze busuioc proaspat
8 catei de usturoi
1/2 lamaie
5 frunzulite salvie proaspata
1/2 lingurita rasa chimen
5 felii ardei jalapenos

Mod de preparare


1. Incinge uleiul vegetal intr-o oala potrivita, medie, si caleste ceapa tocata marunt. Nu uita sa pui si putina sare atunci cand e ceapa pe foc, iar cand a devenit sticloasa pune rosiile decojite taiate cubulete mici. Lasa la foc mediu si priveste minunea: cum isi lasa rosiile zeama si se leaga o minune de sos.

2. Imbunatateste sosul cu 8 catei de usturoi bine pisati in mojar alaturi de frunzele de busuioc. Adauga chimenul, frunzele de salvie si zeama de la 1/2 de lamaie.

3. A venit momentul sa pui nautul fiert: circa 3 maini pline sau o conserva si jumatate. Depinde si de cat sos ai, ideal ar fi sa nu-l depaseasca, dar totusi boabele sa scoata usor capul din lichid.

Este bun nautul la conserva, dar mai bine iti recomand sa iei boabe si sa-l fierbi tu, sa fie proaspat. Mi se pare mai gustos decat cel din conserva.


4. Spre final, a venit randul feliilor de jalapenos. Mai lasa pe foc 5-10 minute, dupa care poti sa stingi ochiul si sa lasi mancarica sa rasufle si aromele sa se imbine.


Dragilor, cam asa sta treaba cu "ostropelul asta de naut". Really good! Poate mult mai potrivit si mai consistent pentru o zi de iarna, dar cand ai la indemana rosii proaspete si zemoase iti vin tot felul de idei! Tie nu?
Postat la: 08-08-2012 de admin
Scor: 5 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.