Naut in sos picant de rosii cu busuioc si usturoi
Postat in
Garnituri
, Mancaruri cu legume


Ingrediente:
3 rosii rosi mari si bine coapte2 rosii galbene
o ceapa rosie
4 linguri ulei vegetal
sare
3 maini naut sau o conserva si jumatate
1/4 lingurita piper
10 frunze busuioc proaspat
8 catei de usturoi
1/2 lamaie
5 frunzulite salvie proaspata
1/2 lingurita rasa chimen
5 felii ardei jalapenos
Mod de preparare
1. Incinge uleiul vegetal intr-o oala potrivita, medie, si caleste ceapa tocata marunt. Nu uita sa pui si putina sare atunci cand e ceapa pe foc, iar cand a devenit sticloasa pune rosiile decojite taiate cubulete mici. Lasa la foc mediu si priveste minunea: cum isi lasa rosiile zeama si se leaga o minune de sos.
2. Imbunatateste sosul cu 8 catei de usturoi bine pisati in mojar alaturi de frunzele de busuioc. Adauga chimenul, frunzele de salvie si zeama de la 1/2 de lamaie.
3. A venit momentul sa pui nautul fiert: circa 3 maini pline sau o conserva si jumatate. Depinde si de cat sos ai, ideal ar fi sa nu-l depaseasca, dar totusi boabele sa scoata usor capul din lichid.
Este bun nautul la conserva, dar mai bine iti recomand sa iei boabe si sa-l fierbi tu, sa fie proaspat. Mi se pare mai gustos decat cel din conserva.
4. Spre final, a venit randul feliilor de jalapenos. Mai lasa pe foc 5-10 minute, dupa care poti sa stingi ochiul si sa lasi mancarica sa rasufle si aromele sa se imbine.
Dragilor, cam asa sta treaba cu "ostropelul asta de naut". Really good! Poate mult mai potrivit si mai consistent pentru o zi de iarna, dar cand ai la indemana rosii proaspete si zemoase iti vin tot felul de idei! Tie nu?
Postat la: 08-08-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)