Orez basmati cu galbiori in sos Worcester

Postat in Garnituri
Daca nu ai galbiori proaspeti, foloseste galbiori uscati pe care dupa ce ii lasi la inmuiat ii poti pregati cu putin sos Worchester.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 35 minute

Ingrediente:

- 125g de orez basmati (o punguta)
- 20 g de galbiori uscati
- 2 linguri sos Worcester
- 1/4 de lamaie

Mod de preparare

1. Orezul se foloseste conform instrutiunilor de pe pachet.

2. Amesteca 400 ml apa fierbinte cu 150 ml lapte si pune galniorii la inmuiat, intr-un recipient acoperit. Lasa-i la inmuiat cel putin 30 de minute inainte de a-i folosi.

3. Dupa 30 de minute de cand ai pus ciupercile la inmuiat, intr-o tigaie mica topeste o lingurita de unt. Scurge galbiorii de apa si pune-i in tigaie. Stoarce deasupra zeama de la 1/4 de lamaie si amesteca. Adauga 2 linguri de sos Worcester si mai lasa pe foc inca 2-3 minute, cat sa se imbine aromele.

4. Scoate orezul intr-o farfurie plata, iar deasupra lui pune galbiorii si sosul care a ramas in tigaie. Este atat de aromat si gustos incat nu-i mai trebuie sare sau alte condimente.

Serveste simplu, daca esti vegetarian, sau alaturi de pui cu unt si parmezan!

PS: Gasesti galbiori uscati la marile supermarketuri ( 50g in jur de 20 de lei).
 

Postat la: 28-03-2010 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.