Salata de vara cu fasole galbena pastai, +/- telemea de oaie

Postat in Garnituri , Salate
O salata de fasole proaspata, fie ea verde sau galbena, poate fi o garnitura excelenta, o cina usoara vara alaturi de putina branza sau un fel in sine in perioadele de post (desigur, fara branza in acest ultim caz).
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 500 g fasole galbena proaspata
- sare
- ulei de masline
- piper
- 2 fire ceapa verde (sau usturoi + ceapa)
- telemea de oaie sau vaca (optional)

Mod de preparare


1. Pentru aceasta reteta cea mai buna este fasolea galbena tanara. Spala fasolea bine si pune apa la fiert cu un varf de sare. Cand apa este in clocot adauga pastaile de fasole si in circa 10-15 minute ar trebui sa fie gata.

2. Scurge pastaile de fasole de apa si prepara un dressing din cantitati egale de ulei de masline si zeama de lamaie. Taie 2 fire de ceapa pe diagonala in bucati de 1 cm si adauga-le la salata, alaturi de 1/2 de legatura de patrunjel tocat. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si serveste.

3. Daca vrei un fel ceva mai consistent, poti sa sfarami deasupra si 100 g telemea de oaie. In loc de doua fire de ceapa, poti sa folosesti unul de ceapa si unul de usturoi proaspat.

Orice varianta ai alege este simplu si bun, in special vara cand ai la dispozitie din plin fasole galbena proaspata.
Postat la: 03-04-2012 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.