Sfecla rosie cu morcovi la cuptor

Postat in Garnituri
Sa ridice mana sus cine iubeste sfecla la cuptor! Bun, atunci aceasta reteta e pentru voi, iubitorilor de sfecla.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 45 minute

Ingrediente:

- 2 sfecle medii
- 2 morcovi
- 4 catei de usturoi
- 100g unt
- sare
- piper
- otet balsamic (optional)

Mod de preparare

1. Se curata sfecla si se taie cubulete potrivit de mari. Se curata morcovii si se taie rondele. Cateii de usturoi se taie pe 1/2.

2. Pe o tava potrivit de mare se aseaza o hartie de copt si in mijlocul ei se aseaza bucatele de la o sfecla, un morcov si doi catei de usturoi. Deasupra se pune 50 g unt si 1/4 de cana de apa si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Se procedeaza la fel pentru a doua portie de sfecla cu morcovi si usturoi. Se impaturesc bine la capete cele doua portii si doar la mijloc se lasa o crapatura.

3. Se introduce in cuptorul deja incins si in 30-40 de minute este gata.  Cand sunt gata, se pune fiecare portie intr-un bol potrivit de mare. Cateva picaturi de otet balsamic puse in salata pot face minuni. 
 

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.