Sparanghel invelit in file de somon afumat

Postat in Garnituri
Sparanghelul la aburi alaturi de somonul afumat stropit din belsug cu lamaie este un aperitiv delicat cu care vei cuceri orice oaspete, indiferent de cat de mofturos e!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- 500 g sparanghel proaspat
- 150 g somon file afumat
- 1/2 de lamaie
- piper

Mod de preparare

1. Sparanghelul se spala bine sub jet de apa rece. Se taie partea uscata si se curata partile mai atoase.

2. Se pun firele de sparanghel la fiert sau la aburi. In 10-15 minute este gata preparat, asadar scoate-l pe o farfurie si lasa-l sa "respire" putin.

3. Pe un platou intins, intinde o felie de somon afumat, iar in mijlocul ei pune 3-4 fire de sparanghel. Infasoara fileul de somon in jurul firelor de sparanghel. Finiseaza ruloul cu cativa stropi de lamaie si putin piper proaspat macinat deasupra.

4. O portie are 2 rulouri de somon. Sau mai multe, depinde cate pofteste gospodina casei!  Merge foarte bine servit cu creveti in sos picant cu usturoi!

Pofta Buna!

Postat la: 28-03-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.