Tarta falsa de dovlecei si rosii la cuptor

Postat in Garnituri
Am pastrat doar forma rotunda a tavii, fara a folosi si aluat de tarta, pentru a prepara o tarta falsa formata doar din dovlecei, rosii si condimente. Simplu si de efect, am servit legumele cu putin parmezan deasupra.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 2-3 dovlecei
- 3-4 rosii
- oregano
- ulei de masline
- parmezan

Mod de preparare

1. Dovleceii si rosiile se feliaza in rondele groase de circa 0,5 cm.

2. Tava in forma rotuna se unge cu putin ulei de masline si se aseaza in ea rondele de dovlecei si cele de rosii.  Se stropesc legumele cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu oregano si menta. O ploaie scurta de sare & piper intregeste tava tocmai buna de introdus la cuptor la foc mediu.

3. Dupa circa 20-30 de minute, legumele sunt gata si sunt tocmai bune de savurat. Pune o portie de legume in farfurie si deasupra poti sa ornezi cu parmezan ras. Poti sa storci si putina lamaie deasupra, pentru un plus de gust.  Pofta Buna!

 

Postat la: 05-09-2010 de ramona.nita
Scor: 5 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.