Ardei umpluti cu carne

Postat in Mancaruri cu carne
Ardeii grasi umpluti cu carne si garnisiti cu iaurt sau smantana sunt gustosi si usor de preparat.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

- 6-7 ardei marisori
- 1 1/2 kg carne tocata de porc sau pasare
- 1/2 cana de orez
- 3 rosii
- 1 ceapa
- sare, piper, cimbru ,oregano,
- ulei,
- 2-3 linguri bulion

Mod de preparare

1. Ardeii grasi se spala si, cu ajutorul unui cutit, se indeparteaza coditele.

2. Carnea tocata de porc (sau de pasare) se amesteca cu orezul spalat bine, sare, piper, cimbru, marar tocat  si cca 1/2 cana de apa. Se omogenizeaza ingredientele.

3. Cu amestecul obtinut se umplu ardeii si li se pun capace din rondele de rosii (se taie rosia de jur-imprejur rondele, iar miezul se foloseste la rantas).

4. In cratita in care vei fierbe ardeii, caleste o ceapa taita solzisori pana devine aurie, apoi adauga miezul de la rosii si bulion. Totul se stinge cu 1/2 cana de apa.  Adauga in sos: sare, piper boabe, cimbru (de preferat verde), oregano - dupa gust .

5. Atunci cand s-a format sosul, ia cratita de pe foc si aranjeaza ardeii in ea.  Umple cratita cu apa, cat sa acopere ardeii pana la jumatatea lor, apoi acopera cu folie de aluminiu si introdu la cuptor,  la foc potrivit.

6. Dupa 30-40 de minute scoate folia de aluminiu, intoarce ardeii si baga-i la cuptor pentru inca 30 de minute.  Sunt gata cand sunt rumeniti.

Ii poti servi simplu sau cu iaurt/ smantana. Orice varianta ai alege sunt foarte gustosi!

Postat la: 13-07-2010 de Maria
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.