Chili con carne

Postat in Mancaruri cu carne
Exista atat de multe variante ale faimoasei chili con carne, numita si mancarea iertarii si reconcilierii, incat s-a inventat si chili vegetarian (carnea este inlocuita cu tofu)! Ramanem totusi fanii variantei carnivore.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 10 minute

Ingrediente:

- 600 grame carne de vita tocata
- 2-3 linguri ulei
- o ceapa mare
- un ardei rosu
- 2 catei de usturoi
- un ardei iute rosu
- o lingurita sau doua de pasta de ardei iute
- o lingurita de chimen
- un cub de supa de vita
- 1 conserva de tomate
- o lingurita de zahar
- 2 linguri bulion
- o conserva de fasole rosie boabe
- nachos + smantana sau orez pentru servit

Mod de preparare

1. Ceapa de taie solzisori. Ardeiul rosu se taie bucatele mici de 1 cm.
Se pune uleiul la incins la foc mediu. Cand este incins, se adauga ceapa si se caleste timp de 5 minute, pana cand este usor translucida. Se adauga usturoiul, ardeiul rosu, ardeiul rosu iute si chimenul si se mai lasa 1-2 minute pe foc.

2. Da focul putin mai tare si adauga carnea tocata, pe care o vei sparge cu o spatula, in timp ce amesteci constant, pana cand se omogenizeaza. Se lasa pe foc si se amesteca pana cand carnea capata o culoare maronie, dar nu este deja facuta.

3. Prepararea sosului: cubul de supa de vita se dizolva in 300 ml de apa calda si se toarna lichidul peste carne. Si mai bine daca ai supa de vita facuta in casa. Se adauga rosiile in conserva, dupa ce in prealabil le-ai maruntit bine. Se adauga o lingurita de zahar, sare, piper si 2 linguri de bulion.

4. Se amesteca usor si se aduce la punctul de fierbere. In acest moment se amesteca bine si se pune un capac deasupra. Da focul incet, dar atat cat sa faca mici bule si lasa pe foc inca 20 minute, cu capacul pus. Daca mai e nevoie, poti sa mai adaugi putina apa, cat sa nu se lipeasca.

5. Se pun si boabele de fasole rosie, se da focul mai tare si se lasa inca 10 minute, fara capac. Se adauga pasta de chili si se asezoneaza, daca mai e nevoie, dupa gust.

Inchide focul si lasa chili sa-si revina din fierbinteala cel putin 10 minute inainte de a servi cu nachos si putina smantana. Sau cu orez fiert, daca preferi varianta dietetica. Dar cu nachos merge mai bine, ca doar e mai caloric.

Postat la: 21-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.