Ciulama din pipote de pui cu ciuperci

Postat in Mancaruri cu carne
Asa-i ca iti placea la nebunie ciulamaua cu mamaliguta exact asa cum o prepara bunica? Te invit sa incerci reteta de mai jos!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 45 minute

Ingrediente:

- 1/2 kg pipote de pui
- 300 g ciuperci proaspete mici sau un borcan de ciuperci intregi
- 4 linguri ulei
- 4-5 linguri faina
- sare, piper
- 2 cani apa

Mod de preparare

  1. Pipotele de pui se curata, se spala si se pun la fiert pentru 25-30 de minute.
     
  2. Ciupercile daca sunt proaspete se spala si se fierb  cca 20 minute.
     
  3. Intr-o cratita se pun la incins 4 linguri ulei, peste care se adauga 4-5 linguri de faina. Se amesteca pana faina absoarbe tot uleiul, atunci se pune apa rece, la inceput 1/2 de cana, se amesteca continuu, si din cand in cand se adauga apa, in total cca 2 cani. Apoi se pun pipotele si ciupercile, putina sare, piper si alte condimente. Se amesteca continuu, sa nu se lipeasca, pana ciulamaua capata consistenta unei smantani nu prea groase.
     
  4. Va recomandam ciulamaua alaturi de o mamaliguta fierbinte.
Postat la: 15-10-2010 de Maria
Scor: 3.33 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.