De inspiratie indiana: fasole mung cu pui si cartofi
Postat in
Mancaruri cu carne


Ingrediente:
- 1/2 piept de pui- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 2 cartofi taiati cubulete
- 1 morcov rondele
- 1/2 de ardei gras
- 1/2 de conserva de rosii in bulion
- 2 cani fasole mung inmuiata cu o zi inainte (circa 1/2 de punga)
- o felie subtire ghimbir proaspat
- 1 ardei jalapeno mic
- 2 lingurite curry rosu
- 1/4 lingurita turmeric
- sucul de la 1 lamaie
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Dl. Google mi-a spus si cum se gateste fasolea mung: mai intai se pune la inmuiat, dupa care se fierbe ca o fasole normala. Timpul de fierbere este insa mult mai mic. Ceea ce nu poate fi decat bine!
1. Am taiat pieptul de pui cubulete si l-am calit putin in ulei. Cand nu se mai vedea nicio particica roz din carne, am adaugat ceapa taiata grosier si am aruncat in oala putina sare si piper - alb, negru, de care ai la indemana. Eu am avut alb.
2. Cartofii taiati cubulete au aterizat si ei in oala, atunci cand ceapa era usor translucida. Vreo 3-4 catei de usturoi s-au simtit indreptatiti sa se alature, asa ca nu m-am putut opune!
3. Am mai adaugat rondele de morcov, jumatate de ardei gras taiat fasii subtiri si jumatate de conserva de rosii in bulion. Cred ca mergea bine si una intreaga, dar eu atat mai aveam in frigider.
4. Am completat cu doua cani de apa (sau atat cat e nevoie cat asa acoperi bine ingredientele) si am lasat la foc mediu circa jumatate de ora. Dupa care mi-a venit ideea sa pun si o felie subtire de ghimbir si am trecut la fapte. Am adaugat si 1/4 lingurita de turmeric, un ardei mic jalapeno taiat felii si 2 lingurite de curry rosu. Am stors deasupra si sucul de la o lamaie si am mai lasat pe foc inca 20 de minut cat sa se imprieteneasca aromele.
5. Am servit cu coriandru tocat fin. Nu prea mult, ca altfel ajunge sa fie el personajul principal si crede-ma ca nu vrei asta!
Sfatul meu: daca nu esti obisnuit cu astfel de condimente si combinatii, gusta, gusta si iar gusta. Si din condimente (atentie la ghimbir, turmeric si coriandru!) si din mancare. Daca nu crezi ca o sa-ti placa ceva, mai bine nu mai pui. That's all fox!
Pofta buna!
1. Am taiat pieptul de pui cubulete si l-am calit putin in ulei. Cand nu se mai vedea nicio particica roz din carne, am adaugat ceapa taiata grosier si am aruncat in oala putina sare si piper - alb, negru, de care ai la indemana. Eu am avut alb.
2. Cartofii taiati cubulete au aterizat si ei in oala, atunci cand ceapa era usor translucida. Vreo 3-4 catei de usturoi s-au simtit indreptatiti sa se alature, asa ca nu m-am putut opune!
3. Am mai adaugat rondele de morcov, jumatate de ardei gras taiat fasii subtiri si jumatate de conserva de rosii in bulion. Cred ca mergea bine si una intreaga, dar eu atat mai aveam in frigider.
4. Am completat cu doua cani de apa (sau atat cat e nevoie cat asa acoperi bine ingredientele) si am lasat la foc mediu circa jumatate de ora. Dupa care mi-a venit ideea sa pun si o felie subtire de ghimbir si am trecut la fapte. Am adaugat si 1/4 lingurita de turmeric, un ardei mic jalapeno taiat felii si 2 lingurite de curry rosu. Am stors deasupra si sucul de la o lamaie si am mai lasat pe foc inca 20 de minut cat sa se imprieteneasca aromele.
5. Am servit cu coriandru tocat fin. Nu prea mult, ca altfel ajunge sa fie el personajul principal si crede-ma ca nu vrei asta!
Sfatul meu: daca nu esti obisnuit cu astfel de condimente si combinatii, gusta, gusta si iar gusta. Si din condimente (atentie la ghimbir, turmeric si coriandru!) si din mancare. Daca nu crezi ca o sa-ti placa ceva, mai bine nu mai pui. That's all fox!
Pofta buna!
Postat la: 27-02-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)