Lasagna alla Bolognese

Postat in Mancaruri cu carne
Dureaza circa doua ore si jumatate prepararea lasagnei alla bolognese, dar merita fiecare minut, caci rezultatul este pe masura.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 30 minute

Ingrediente:

- o cutie foi de lasagna
- 500 g carne tocata de porc
- 600-700 g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 250 g ciuperci
- 250 ml vin rosu
- putin ulei pentru prajit carnea
- 250 g suc de rosii
- 100 g parmezan
- 200 g mozzarella

Sosul Bechamel:
- 50 g unt
- 2-3 linguri faina
- lapte

Mod de preparare

1. Incepe prepararea lasagnei cu celebrul sos ragu. Dureaza o vesnicie pana e gata, dar e bun rau. Asa ca ai face bine sa te apuci de treaba: toaca marunt ceapa, morcovii si ciupercile.

Mai intai, pune la calit ceapa si morcovii. Dupa 5 minute, adauga si carnea tocata si ciupercile. Atunci cand carnea este rumenita pe toate partile si si-a schimbat culoare in maroniu adauga vinul rosu.

2. Lasa sa fiarba la foc mediu pana cand alcoolul s-a evaporat de tot. Asezoneaza cu sare si piper si adauga sosul de rosii. Lasa pe foc pana cand sosul scade, dupa care se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

3. Intre timp, prepara sosul bechamel.  Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga faina putin cate putin.  A venit randul laptelui sa intre in scena pentru a subtia sosul. Cand esti multumit de cat sos ai, poti sa te opresti.

4. Asamblarea in tava: mai intai se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune primul strat de foi de lasagna, iar deasupra se pune o parte din sosul ragu (atat cat sa imbrace bine foile). Se presara parmezan si mozarella si se stropeste cu sos bechamel.

Randul doi, la fel: foi de lasagna, sos ragu, parmezan, mozarella, sos bechamel.  In functie de cat de mare e tava si de cate foi de lasagna ai la dispozitie, vei avea 2-3-4 straturi.

Deasupra se rade mozarella si parmezan. Se orneaza cu cateva felii de ciuperci si se imbraca din abundenta si sos bechamel.

5. Se introduce tava in cuptorul deja incins si se lasa 20 de minute la foc mediu. La final, lasagna arata fabulos si te asigur ca nici gustul nu e mai prejos.

Pofta buna!

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 5 din 5 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.