Mancare de varza noua cu kaizer

Postat in Mancaruri cu carne
Descoperiti o mancare buna si satioasa
fork_spoon_icon_26x26  Portii:
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- 2 verze mari (cca 3 kg),
- 5oo-6oo gr de kaizer,
- 2 legaturi de marar,
- 4 linguri de ulei,
- 4-5 linguri de bulion,
- condimente

Mod de preparare

1. Varza noua se taie fideluta si se framanta cu 1 lingura de sare.   Kaizerul se taie bucati potrivite (daca este mai gras se taie in bucati mai mici, pentru a se topi grasimea) si se caleste in 4  linguri de ulei.  Cand s-a rumenit bine se adauga 4-5 linguri de bulion, se  prajeste putin cat sa capete culoare uleiul si apoi se adauga varza scursa de zeama. 

2. Se amesteca continuu cca 5 minute, apoi se adauga apa cat sa o cuprinda bine. Adaugam si piper, cimbru si coditele de la 2 legaturi de marar, dupa care o bagam in cuptor.  

3. Verificam varza dupa circa jumatate de ora, daca mai este nevoie de apa mai punem si adaugam si restul de marar.  
4. Este gata cind este rumena deasupra, dar se poate verifica si gustand din varza.

Postat la: 24-05-2010 de Maria
Scor: 5 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.