Musaca de cartofi

Postat in Mancaruri cu carne
Aceasta musaca este cea mai cunoscuta si cea mai apreciata varianta de musaca.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- 1/2 kg carne tocata (porc, vita, pui)
- 1 kg cartofi
- 3 cepe
- 3 linguri de bulion sau rosii in bulion
- ulei
- sare, piper, cimbru
- verdeata

Mod de preparare

  1. Carnea tocata se caleste usor in ulei, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se poate pune si putina verdeata, dupa gust.
     
  2. Cartofii dupa ce au fost curatati si spalati, se taie felii, nu foarte subtiri, si se prajesc pe ambele parti.
     
  3. Intr-o cratita se caleste ceapa, care se stinge cu bulion sau rosii in bulion, se adauga sare, piper, cimbru si apa.
     
  4. Dupa ce a fiert putin sosul, se opreste focul, si se aseaza in cratita un strat de cartofi, un strat de carne, pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind de cartofi. Se completeaza cu apa si se baga la cuptor. Inainte de a fi gata se presara verdeata tocata.  Merge servita cu smantana!
    Sa ai pofta!
Postat la: 15-10-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.