Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde

Postat in Mancaruri cu carne
O reteta ideala pentru o masa in familie, intr-un weekend placut si linistit.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- 1 kg muschiulet de porc (2 bucati)
- 800 gr ciuperci
- 5-6 fire de usturoi verde
- o lamaie
- rozmarin
- cimbru
- piper
- usturoi

Mod de preparare

1. Cele doua bucati de muschiulet de porc se condimenteaza cu rozmarin, cimbru, usturoi, piper si zeama de la jumatate de lamaie. Sare nu am mai pus pentru ca absoarbe toata zeama de la carne. Se ung bucatile de carne cu ulei de masline si se tine la rece cel putin 30 de minute.

2. Se scoate carnea din frigider si se prajeste putin pe toate partile pana cand se formeaza o crusta. Muschiuletul se pun in tava alaturi de zeama de la macerat si de o cana de vin alb demisec sau apa. Se introduce in  cuptorul deja incins, la foc mediu si se mai intoarce din cand in cand pentru a se rumeni pe toate partile.

3. Ciupercile champignion se curata, se taie in sferturi si se calesc in putin ulei.  Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.

5. Dupa 40 de minute se scoate tava  si se pun si ciupercile si usturoiul.  Daca mai e nevoie, mai adauga apa (e musai sa ramana si sos la final).

6. Se baga din nou la cuptor pana se rumenesc toate ingredientele. In total muschiuletul de porc sta la cuptor circa o ora si 20 de minute.

Postat la: 19-12-2009 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.