Paste cu vita Stroganoff

Postat in Mancaruri cu carne
Pentru aceasta reteta iti recomand sa cumperi muschi de vita (chateaubriand Le Boucher) si sigur o sa-ti iasa carnea moale si gustoasa!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 3
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 400 g muschi de vita chateaubriand
- 2 lingurite de unt
- 4 linguri ulei de masline
- 300 grame ciuperci champignion
- 250 grame paste pappardelle
- o ceapa rosie taiata fin
- 1 lingura de faina
- 300 ml de supa de vita (din cubulet)
- o lingura mustar de Dijon
- o lingura pasta de tomate
- 3 linguri de smantana
- patrunjel proaspat

Mod de preparare


1. Carnea de vita se lasa la congelator timp de 45 de minute, dupa care se feliaza foarte fin. Daca este mai rece, carnea se feliaza mult mai usor foarte fin.

2. Intr-o tigaie antiaderenta, se topeste o lingurita de unt si o lingura de ulei de masline. La foc rapid, se rumenesc feliutele de vita pana cand devin maronii pe ambele parti. Se repeta procedeul pentru ciuperile champignion. Carnea si vita se scot pe un platou atunci cand ai terminat.

3. Restul de unt si ulei de masline se pun in tigaie, la incins. Se adauga ceapa rosie taiata fin pana cand devine aurie. Se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Dupa nici un minut adauga si 300 ml de supa de vita calduta. Se lasa cinci minute pe foc, pana sosul devine mai consistent, dupa care adaugam o lingura de mustar de Dijon, o lingura de pasta de rosii, 3 linguri de smantana si condimente dupa gust. Peste sosul astfel obtinut se adauga vita si ciupercile preparate mai devreme.

4. Pastele pappardelle se fierb conform instructiunilor de pe pachet (ar fi bine sa le pui la fiert inainte sa incepi sa prepari sosul). Dupa ce sunt gata, se scurg de apa si se pune deasupra lor o lingura de ulei de masline.

5. Pe o farfurie se pune o portie potrivita de paste si deasupra se pun vita stroganoff. O ploaie scurta de patrunjel proaspat tocat este ultimul pas inainte sa servesti o portie delicioasa de paste cu vita stroganoff! Pofta buna!
 

Postat la: 12-03-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.