Piept de pui cu vinete si dovlecei la cuptor

Postat in Mancaruri cu carne
Am invitat vara la mine in bucatarie si am convins-o sa ma ajute sa prepar o cina mediteraneeana! Vinete, dovlecei si ardei grasi, in frunte cu un piept de pui subtirel la mijloc, si-au dat intalnire la mine in cuptor. Iata si desfasuratorul evenimentelor!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 3
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

- o vanata
- sare
- piper
- ulei de masline
- o ceapa
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- o con serva rosii cu busuioc
- 1 pahar de vin alb sec
- rozmarin uscat
- 300-400 g piept de pui (2 jumatati)
- ulei de masline
- salvie

Mod de preparare


1. Vanata se taie cubulete se sareaza si se lasa la scurs jumatate de ora, dupa care se trece printr-un jet de apa rece, se sterge de apa in exces si se soteaza in 2 linguri ulei de masline + un varf de sare. Se incinge cuptorul si se pun vinetele in tava in care se prepara mancarea.

2. Ceapa se taie grosier si se caleste alaturi de dovlecel si de ardeiul gras taiat julien. Asezoneaza cu sare si piper. Pune legumele calite peste vinete si presara rozmarin uscat.

3. Vara as fi folosit rosii proaspete, dar cum acum nu prea au gust, am pus o conserva de rosii cu busuioc de la Cirio. Am completat cu un pahar cu vin alb sec si am introdus in cuptorul deja incins.

4. Bucatile de piept de pui se rumenesc in 2-3 linguri de ulei de masline, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Asezoneaza dupa gust.

5. Dupa ce legumele s-au rumenit circa 20 de minute la cuptor, pieptul de pui asteapta nerabdator sa intre si el in arsita. Nu trebuie sa-l lasam sa astepte! Cateva frunze de salvie proaspata isi vor gasi si ele rapid loc in tava, alaturi de cateva picaturi de ulei de masline. Unge carnea cu sosul format in tava si reintrodu in cuptor pana cand pieptul de pui este gata (circa 10 -15 minute).
Pofta buna!
Postat la: 21-03-2012 de admin
Scor: 2.33 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.