Piept de pui imbracat in curry, insotit de naut si scaldat in sos de lime

Postat in Mancaruri cu carne
Puiul asta e atat de bune incat nu-mi imaginez cum de nu am facut combinatia asta mai devreme, avand in vedere ca mai toate ingredientele imi plac. Si totul a pornit de la 2 bucati de piept de pui ratacite in frigider.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- ulei de masline
- 2 bucati piept de pui
- o ceapa
- sare
- piper
- curry
- 2 catei de usturoi
- 1/2 cartof dulce
- 4-5 rosii cherry
- frunze de salvie
- 20g x 2 unt
- un pahar de vin alb sec
- 2 lime
- 1/2 cana naut fiert
- o mana de fistic crud curatat
- 1/2 lingurita garam masala

Mod de preparare

1. Am crestat pieptul de pui pana la jumatate si l-am perpelit in putin ulei de masline, doar cat sa-si schimbe putin culoare, cred ca maxim 5 minute. Am asezonat cu sare & piper, l-am imbracat in curry si l-am pus deoparte.

2. Incinge cuptorul la foc mediu. Intr-o tigaie antiaderenta am calit ceapa pana a devenit usor translucida. Au mai intrat in hora 2 catei de usturoi taiati pe jumatate. Intr-un vas de sticla am pus ceapa calita si deasupra pieptul de pui. O jumatate de cartof dulce mai era prin frigider si se plangea ca e singur, asa ca l-am invitat sa se alature puiului. La fel s-a intamplat si cu 4-5 rosii cherry taiate in sferturi. In crestaturile de la pui am inserat cateva frunze de salvie si deasupra am pus o felie mare de unt (circa 20 grame).

3. In tava au mai intrat: un pahar de vin alb sec, un pahar de apa, 2-3 linguri ulei de masline, zeama de la 2 lime. O mana de fistic crud curatat si o lingurita rasa de curry au intregit decorul. Plus sare si piper alb dupa gust, daca mai e nevoie. 

Dupa jumatate de ora la foc mic, am inghesuit in tava si naut - circa 1/2 de cana. Am mai pus putin curry si 1/2 lingurita garam masala si am introdus la cuptor inca 15-20 de minute. Si-au mai facut loc in tava si 4 sferturi de lime. Bucatile de lime sunt destul de amare la gust, asa ca poti sa le scoti din farfurie. Dar cum eu le iubesc, le-am lasat. Cam asta-i tot.
Iti mai trebuie putina paine pentru sosul delicios, usor acrisor.
Postat la: 21-03-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.