Pollo Parmigiana

Postat in Mancaruri cu carne
Incearca un preparat clasic al bucatariei sudice italienesti, preparat cu piept de pui, cascaval si sos de tomate.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 50 minute

Ingrediente:

- 2 bucati piept de pui, taiat fasii, ca pt snitel
- 3/4 ceasca cascaval ras sau parmezan
- ulei pentru prajit
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 pahar cu apa
- 1 cutie de rosii maruntite in bulion
- putin patrunjel tocat fin

Mod de preparare

Denumirea de "parmigiana" s-a folosit initial pentru a descrie preparatul format din felii de vinete prajite, preparate la cuptor cu sos de tomate si cascaval ras deasupra. In timp, vinetele au fost inlocuite cu vitel sau piept de pui.


1. Incinge putin ulei intr-o tigaie si prajeste fasiile de piept de pui pe ambele parti pana cand s-au rumenit, dar nu sunt complet gatite. Unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline si aseaza bucatile de piept de pui.

2. Soteaza usturoiul tocat fin si adauga rosiile tocate cubulete si bulionul.  Infierbanta sosul de rosii din tigaie si toarna continutul peste pui. Misca putin bucatile de carne, cat sa patrunda putin sos si sub ele.  Presara putin patrunjel tocat fin si deasupra adauga cascavalul ras si/sau parmezanul. Lasa la cuptor circa 20- 30 de minute, la foc mediu cat sa se coloreze frumos cascavalul si puiul sa se faca bine. 

3. Presara patrunjel deasupra si serveste cald cu paste sau simplu. Pofta Buna!

"parmigiana" - se traduce "din Parma". Cu toate acestea, orginile acestei retete se afla in Sicilia, nu in Parma.

Postat la: 22-06-2010 de admin
Scor: 4.5 din 2 voturi

Comentarii (2)

Dexter a spus la 18-09-2010 16:05
WOW o retata super simpla tipici italieneasca si intradevar specifica sicilienilor daor o singura chestie am de mentinat este ca titlul retetei este pui cu parmezan (traducerea nu e literala)si de acolo parmegiana vine dela parmegiano care este parmezan
tristanliviu a spus la 07-07-2010 12:08
Arata foarte bine! ;) Si cum eu am mai gustat mancare preparata de voi, si gustul trebuie sa fie excelent!
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.