Pui cu sos de smantana

Postat in Mancaruri cu carne
Pui + smantana, ei bine, iata o combinatie care reuseste sa scoata din anonimat banalul piept de pui. Daca mai pui langa si o portie de cartofi picanti, ai o masa pe cinste. Mai lipsesc muraturile...
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 500 g piept de pui
- 200 g smanatana
- 2-3 catei de usturoi
- ulei pentru prajit
- o ceapa medie
- patrunjel
- chimen
- salvie
- oregano
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se taie bucatele, se condimenteaza usor si se prajeste. In aceeasi tigaie, dupa ce ai prajit si scos pe o hartie toate bucatelele de pui, se pregateste sosul.

2. Ceapa tocata fin se pune la calit in uleiul ramas. Se adauga usturoiul pisat si 1/2 lingurita de chimen.  Adauga smantana, 2-3 frunze de salvie si putin oregano uscat.

3.  Readu in scena incinsa si bucatelele de pui si mai lasa pe foc 2-3 minute si potriveste gustul cu sare si piper. Serveste imediat cu o portie de cartofi picanti sau cu orez fiert si putin patrunjel tocat.

Postat la: 19-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.