Pui cu sos de unt si parmezan

Postat in Mancaruri cu carne
Scoate din anonimat banalul piept de pui si combina-l cu unt si parmezan. Condimenteaza cu oregano, curry, ghimbir si lamaie si vei avea in fata cel mai bun piept de pui cu sos de unt si parmezan. Jur!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 2 bucati piept de pui intreg, dezosat
- 50 grame parmezan
- 100 grame unt
- oregano proaspat
- o lamaie
- curry
- un varf de praf de ghimbir
- piper, sare

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se taie fasii subtiri. Intr-un wok, in cateva picaturi de ulei de masline, pune fasiile de pui si lasa-le pe foc pana cand sunt facute pe toate partile si nu mai vezi nicio parte roz.


2. Da drumul la aragaz, la temperatura medie. Muta bucatile de pui intr-o tava sau un vas de yena incapator, asezoneaza cu sare si piper. Condimenteaza dupa gust cu curry si un varf de praf de ghimbir.  Introdu puiul la cuptor si lasa-l pana cand se rumeneste frumos.

3. Intr-un blender amesteca urmatoarele: untul, zeama de la o lamaie, parmezanul ras si frunzulitele de oregano. Daca nu ai proaspat poti sa folosesti uscat, dar e mult mai gustos cu oregano proaspat. SI daca nu ai oregano poti sa-l inlocuiesti cu busuioc sau patrunjel.  Amesteca cele de mai sus pana obtii o pasta consistenta si gustoasa.

4. Intre timp verifica ce mai face puiul in cuptor. Intoarce-l daca e nevoie, astfel incat sa se faca bine fiecare bucatica. Cand puiul este gata, scoate tava din cuptor si pune deasupra bucatelelor de pui pasta facuta din unt cu parmezan. Stinge cuptorul si introdu puiul la loc pret de cateva minute, 5- 10 ar trebui sa fie mai mult suficiente. Idee e sa se topeasca untul.

Noi l-am servit cu orez basmati cu galbiori si a fost super bun.
Pofta Buna si tie!

Postat la: 28-03-2010 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (2)

Ana a spus la 19-05-2015 02:32
Nu stie taranul de ce-i bun sofranul !
vASILE a spus la 25-02-2012 00:16
ii oribila, am încercat, ii strica gustul cărnii sosul ala !!
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.