Pui cu sos de unt si parmezan


Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui intreg, dezosat- 50 grame parmezan
- 100 grame unt
- oregano proaspat
- o lamaie
- curry
- un varf de praf de ghimbir
- piper, sare
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se taie fasii subtiri. Intr-un wok, in cateva picaturi de ulei de masline, pune fasiile de pui si lasa-le pe foc pana cand sunt facute pe toate partile si nu mai vezi nicio parte roz.
2. Da drumul la aragaz, la temperatura medie. Muta bucatile de pui intr-o tava sau un vas de yena incapator, asezoneaza cu sare si piper. Condimenteaza dupa gust cu curry si un varf de praf de ghimbir. Introdu puiul la cuptor si lasa-l pana cand se rumeneste frumos.
3. Intr-un blender amesteca urmatoarele: untul, zeama de la o lamaie, parmezanul ras si frunzulitele de oregano. Daca nu ai proaspat poti sa folosesti uscat, dar e mult mai gustos cu oregano proaspat. SI daca nu ai oregano poti sa-l inlocuiesti cu busuioc sau patrunjel. Amesteca cele de mai sus pana obtii o pasta consistenta si gustoasa.
4. Intre timp verifica ce mai face puiul in cuptor. Intoarce-l daca e nevoie, astfel incat sa se faca bine fiecare bucatica. Cand puiul este gata, scoate tava din cuptor si pune deasupra bucatelelor de pui pasta facuta din unt cu parmezan. Stinge cuptorul si introdu puiul la loc pret de cateva minute, 5- 10 ar trebui sa fie mai mult suficiente. Idee e sa se topeasca untul.
Noi l-am servit cu orez basmati cu galbiori si a fost super bun.
Pofta Buna si tie!

Comentarii (2)