Pui la sticla

Iti este pofta de pui rotisat, dar nu ai aragaz cu rotisor? Nici o problema! Se rezolva cu o sticla de bere!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 15 minute

Ingrediente:

- un pui intreg,
- sare,
- piper,
- boia dulce,
- boia iute,
- o sticla cu apa si o cratita cu apa.

Mod de preparare

1. Ai nevoie de o sticla de 1/2 litru (de bere) pe care o umplem cu apa si de o cratita de cca 3 kg pe care o umplem pe jumatate cu apa.

2. Puiul intreg se spala si dupa preferinta se condimenteaza sau nu. Se aseaza puiul pe sticla si, cu miscari de acrobat cum nici nu stiai ca poti sa executi, introduci cratita cu puiul pus pe sticla (sticla sta in picioare!), in cuptorul deja incalzit, la foc mediu.

3. Dupa o ora si jumatate, cand este rumenit bine, puiul la sticla este tocmai bun de mancat alaturi de intreaga familie. Inainte de a-l consuma, il scoti incet de pe sticla si il asezi pe un platou mare de unde fiecare isi poate taia cat vrea. Chiar daca iti mai ramane nu-ti face griji, este bun si rece si il poti folosi pentru o multime de salate sau sandwichuri delicioase.

Recomandarea noastra este sa condimentezi puiul cu: sare, piper, boia dulce si putina boia iute.

Postat la: 10-09-2010 de Maria
Scor: 5 din 4 voturi

Comentarii (1)

cirmicica a spus la 22-01-2011 11:30
Arata foarte bine,chiar mi s-a facut pofta,cred ca incerc sa-l fac duminica,mersi si succes mai departe...
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.