Pui marinat cu lamaie, curry si boia dulce


Ingrediente:
- 450 g piept de pui dezosat, fara pielita, taiat fasii- ulei de masline
- 1/2 de lamaie
- o lingura de unt
- boia dulce
- curry
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Pieptul de pui deja dezosat si fara pielita, se spala bine si se pune deoparte intr-un bol. Peste bucatile de pui, se stoarce zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu curry si boia dulce din abundenta. Deasupra se toarna 2-3 linguri de ulei de masline. Se amesteca bine bucatile de pui in aceasta marinata, se acopera bolul si se lasa la rece timp de 30 de minute.
2. Dupa cele 30 de minute, topeste intr-o tigaie de tefal o lingura de unt. In untul topit pune la prajit fasiile de piept de pui marinat. Rumeneste bine pe ambele parti, la foc mic!, si nu arunca sosul care s-a format. Mai adauga curry si boia dulce daca mai este nevoie, atat cat sa fie frumos colorate.
Sareaza si pipereaza dupa gust.
Serveste simplu sau cu diverse garnituri: salata de ardei copti, mancarica de ardei copti, cartofi la cuptor, orez cu ciuperci etc.

Comentarii (0)