Pulpe de pui cu cartofi si usturoi

Postat in Mancaruri cu carne
Daca esti la inceput in ale bucatariei, poti sa incepi fara griji cu aceasta reteta simpla de pulpe de pui cu cartofi la cuptor.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 15 minute

Ingrediente:

- 4 bucati pulpe de pui,
- cca jumatate de kg de cartofi,
- 2-3 legaturi de usturoi verde,
- ulei
- rozmarin proaspat
- cimbru
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Cartofii ii curatam, ii taiem in doua si apoi fiecare felie in bucati potrivite. Rumenim fiecare felie in putin ulei si ii scoatem pe o farfurie.  

2. Pulpele de pui le spalam si le rumenim in acelasi ulei, dupa care le scoatem pe o farfurie.

3. Usturoiul verde il taiem pe diagonala firului in bucati de cca 1 cm si il calim un pic in in uleiul din cratita (daca este prea mult ulei de la  grasimea pulpelor de pui, mai aruncam din el).

4. Dupa ce s-a inmuiat usturoiul asezam in cratita cartofii si pulpele de pui, peste care se pun condimente (sare, cimbru, rozmarin, piper), iar la final se adauga o cana cu vin alb (sau apa).   

5. Totul se baga la cuptor pentru cca 45 de minute. Este gata cand carnea si cartofii s-au rumenit frumos.

Pofta Buna!

Postat la: 25-05-2010 de Maria
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.