Sarmale in foi de varza acra

Postat in Mancaruri cu carne
Un ingredient inedit la aceasta reteta de sarmale este vinul, dar daca va incumetati sa-l folositi, sarmalele vor fi super gustoase!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 4h 00 minute

Ingrediente:

- 1 1/2 kg carne tocata (porc, porc amestecata cu vita),
- 2 verze murate mai marisoare,
- 1 ceasca de orez,
- cca 1/2 cutie de bulion mare sau 1 cutie de bulion mica,
- 3 sferturi de cana de ulei, - 1 litru vin alb,
- condimente

Mod de preparare

1. Carnea tocata se amesteca cu orez, cimbru, piper, sare si cca 1  1/2 cana de apa.

2. Foile de varza  se spala si se taie de cotoare. In functie de cat de mare este foaia de varza, aceasta se taie in 2 sau 3 buc si se umple cu amestecul de carne, rulandu-se usor, dar bine astfel incat sa nu se desfaca.

3. In oala in care vom fierbe sarmalele, asezam un strat de varza tocata, apoi un rand de sarmale. Punem 2 linguri de bulion, putin cimbru, apoi iar un rand de sarmale, bulion si cimbru pana terminam de asezat toate sarmalele.

4. Deasupra punem un strat de varza tocata, bulion, cimbru, piper boabe,2 foi de dafin si ulei. La sfarsit adaugam apa si vin alb minim un litru -  cat sa le acopere bine.

5. Dam sarmalele intr-un clocot, dupa care le acoperim cu o folie de aluminiu si le bagam in cuptor, la foc mic, circa trei ore.

6. In acest timp se mai adauga apa, atat cat este nevoie, iar cu o ora inainte de a fi gata se fierb fara folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos. Sarmalele sunt gata atunci cand este varza fiarta.

Pofta Buna!

Postat la: 03-06-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.