Sarmalute in foi de stevie

Postat in Mancaruri cu carne
Putin acrisoare datorita borsului, sarmalutele in foi de stevie sunt tocmai bune de incercat primavara cand pietele gem de verdeturi care mai de care mai sanatoase. Ai mai jos reteta de sarmalute in foi de stevie. E atat de usor de facut ca nu ai ce sa dai gres!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 30 minute

Ingrediente:

70 frunze de stevie
1 1/2 kg carne de porc tocata
1 pahar orez
2 pahare apa
3 linguri ulei vegetal
1 legatura ceapa verde
2 linguri bulion
250-500 ml bors
1 legatura marar
cimbru
piper
sare
boia dulce

Mod de preparare

1. Se spala frunzele de stevie. Fiecare frunza se taie de-a lungul nervurii pana la jumatate, de ambele parti, si se indeparteaza codita si nervura.

2. Incalzeste apa si cand aceasta e fierbinte stinge ochiul. Ia cate 8-10 frunze de stevie si introdu-le in apa fierbinte timp de 3-4 secunde, pe fiecare parte. Pentru un kilogram si jumatate de carne ai nevoie de 70 de frunze de stevie. Din aceasta cantitate iti ies circa 60 de sarmale in foi de stevie.

3. Umplutura: carnea tocata de porc, orezul, cimbru, boia, sare si piper se framanta cu apa pana cand se omogenizeaza. La cantitatile indicate intra circa 2 cesti de apa.

4. Se impacheteaza sarmalele in mana. In fiecare sarma intra o lingura de umplutura.

5. Intr-o cratita potrivita, se caleste o legatura de ceapa verde in ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se stinge cu 1-2 linguri de bulion si o cana de apa.

6. Indeparteaza de pe foc si pune sarmalele in cratita. Deasupra se toarna cel putin o cana de bors, astfel incat sa acopere bine sarmalele. O legatura de marar tocat se pune peste sarmale, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul deja incins. Da focul spre minim si lasa sarmalutele in foi de stevie sa se faca incet, circa 2 ore.

Sunt extraordinare cu iaurt si paine proaspata. Eu asa le-am servit, fix a doua zi de Pasti, inainte de friptura de miel! Pofta buna!
Postat la: 16-04-2012 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.