Tocanita cu carne de porc

Postat in Mancaruri cu carne
Tocanitele sunt ideale pentru a fi preparate in sezonul rece si merg minunat cu muraturi asortate sau castraveti cornichon.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- 500 g carne de porc
- 1/2 kg ceapa
- 1/2 kg ardei gras
- 2-3 morcovi
- 1/2 kg de cartofi
- 1 telina mica
- 2 rosii mari
- 2 linguri de bulion (pasta de rosii)
- sare,
- piper,
- cimbru proaspat.

Mod de preparare

1. Ceapa taiata solzisori, ardeii taiati cubulete, morcovii taiati rondele, cartofii taiati cubulete si telina taiata cubulete se calesc in ulei pana se inmoaie.

2. Adaugam carnea taiata, preferabil taiata cubulete, si o calim cu legumele pana devine maronie pe toate partile.

3. Adaugam 3-4 linguri de bulion si doua rosii taiate marunt. Adaugam o ceasca de apa si condimentam cu sare, piper si cimbru. Competam cu apa cat sa cuprinde bine carnea si introducem tocanita la cuptor pana se rumeneste, circa o ora si jumatate. 

Inainte sa introducem tocanita la cuptor, ideal ar fi sa o acoperim cu folie de aluminiu, pe care o putem indeparta cu 15 minute inainte sa fie gata tocanita. Cele 15 minute sunt de ajuns cat sa se rumeneasca frumos, fara sa se arda.

Merge foarte bine cu castraveti cornichon murati!

Alternativa: in loc de carne de porc poti sa folosesti pulpe de pui sau piept de pui.

Postat la: 07-09-2010 de Maria
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.