Ardei grasi colorati umpluti cu branza, dovlecel si masline

Inspirata din bucataria greceasca, aceasta reteta este pe cat de rapida pe atat de gustoasa. Si pentru ca nu ai nevoie de multe ingrediente este ideala si pentru zilele cu buget redus.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- o ceapa rosie
- 1 lg unt
- 1/2 de dovlecel mic
- 3 ardei grasi portocalii sau de diferite culori
- o mana de masline naturale kalamata
- 150 g telemea de vaca
- o rosie - o felie subtire pe fiecare ardei
- 1 legatura patrunjel
- zeama de la o lamaie
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Taie ceapa rosie cat mai fin si caleste-o in putin unt pana devine translucida. Taie dovlecelul cubulete si adauga-l in tigaie alaturi de ceapa. Rumeneste ingredientele 2-3 minute.

2. Pregateste ardeii. Rosii, galbeni, verzi chiar nu conteaza ce culoare alegi. Mie mi-au cazut ochii pe unii portocalii! Taie fiecare ardei in jumatate si indeparteaza cu grija semintele si interiorul.

3. Da drumul la cuptor la temperatura medie spre mare pentru a fi bine incins si a-i primi cu drag pe ardei. Nu uita de ceapa si de dovlecel. Pana acum s-au rumenit putin si sunt tocmai buni pentru a umple ardeii.

4. Unge pe dinafara ardeii cu putin ulei de masline si pune-i intr-o tava potrivita. In aceeasi tigaie in care ai pregatit ceapa si dovlecelul adauga branza sfaramata, patrunjel tocat fin si masline. Mai lipsesc un varf de sare si unul de piper. Amesteca. Gusta. E bun? Ok, go to nr. 5.

5. Distribuie umplutura in cele patru jumatati de ardei gras, decoreaza cu o felie de rosie si finiseaza cu cateva picaturi de ulei de masline. Da focul spre minim ca sa nu se arda si introdu in cuptor pentru 20-30 de minute. Daca s-a incins prea rau poti sa acoperi ardeii cu o folie de aluminiu in primele 15-20 de minute, iar ultimele 10 minute ii lasi "descoperiti" ca sa se si rumeneasca frumos.

Acesti deliciosi ardei grasi umpluti sunt minunati cu 2-3 linguri de iaurt grecesc, dar eu nu am mai avut rabdare si i-am mancat fix asa, pe repede inainte!

Enjoy your food!
Postat la: 24-02-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.