Cartofi la cuptor cu Gorgonzola

Stiai ca Gorgonzola e buna prietena cu Dl. Cartof? Ea usor picanta, el dulceag, totul uns cu ulei de masline extravirgin - voila aventura culinara demna sa-ti rasfete papilele.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 50 minute

Ingrediente:

- 5-6 cartofi
- 1 ceapa
- 100 g Gorgonzola
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper

Mod de preparare

Da drumul la cuptor si pana acesta se incinge pregateste tava cu cartofi. Intregi, bastonase, wedges, cubulete - taie cartofii cum preferi. My advice: smaller the better. Nu de altceva, dar se gatesc mai rapid.

Imbraca tava cu hartie de copt (nu e obligatoriu, dar e mai usor de spalat dupa!) si pune cartofii.  Asezoneaza cu sare si piper si stropeste cu ulei de masline. Sfarama bucata de branza Gorgonzola si distribuie uniform.

Optional, poti sa mai pui si o ceapa sau alte condimente. Sunt gata in 40-50 de minute.  Savureaza-i alaturi de o salata verde.

PS: abia astept sa prepar reteta asta cu cartofi noi si marar!
Postat la: 09-04-2012 de admin
Scor: 3.67 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.