Cartofi noi cu legume la wok

Cartofii noi sunt deliciosi, cu atat mai mult atunci cand sunt gatiti intregi alaturi de alte legume de sezon!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 1/2 kg de cartofi noi mici
- 5 fire de ceapa verde
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- cateva buchetele de broccoli
- 50 g unt
- sare
- piper
- salvie
- rozmarin

Mod de preparare

1. Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert pana cand sunt gata. Sau ii poti freca cu sare grunjoasa si trece prin jet de apa rece. No sa se se ia coaja de tot, dar scapi de chin si or sa aiba o crusta geniala!

2. Firele de ceapa se taie bucatele mici de 2 cm, usor pe diagonala. Dovlecelul se taie cubulete mici. Ardeiul capia (copt sau nu) se taie fasii subtiri.

3. Cand cartofii sunt fierti, topeste 50 grame de unt intr-un wok. Adauga ceapa si dovlecelul si gateste-le 1-2 minute. Se adauga si broccoli si ardeiul capia verde sau copt. Cartofii se scurg de apa si se adauga si ei in wok. Asezoneaza cu sare si piper si condimenteaza cu salvie si rozmarin proaspat.

4. Sunt de ajuns cinci minute la wok cat sa se imbine aromele. Serveste imediat ! Sa ai pofta!

Postat la: 21-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.