Dovlecei rotunzi umpluti cu orez si verdeturi

Aveam reteta asta de dovlecei umpluti de ceva timp in plan mai ramanea doar sa gasesc "actorii principali" si sa ma pun pe treaba! Pentru a umple dovleceii am folosit doar legume si orez, dar mi-ar placea sa incerc si varianta cu carne. Pana atunci, insa, va prezint acesti deliciosi dovlecei, lejeri si tocmai buni de savurat vara.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 20 minute

Ingrediente:

3 dovlecei rotunzi aceeasi marime
o punga orez Uncle Ben's
o legatura patrunjel
4 legaturi ceapa verde
2 radacini patrunjel
1/2 ardei capia rosu
ulei de masline
zeama de lamaie
sare
piper
garam masala

Mod de preparare

1. Dovleceii se spala, se decupeaza capacul (circa 1/4) si putin din partea de jos, pentru a sta bine dovleceii in tava. Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata scobeste interiorul dovleceilor, aproape de margini dar fara a le depasi.

2. Intre timp, pune la fiert punga de orez si las-o cu 3-4 minute mai putin decat este indicat pe cutie. Cand timpul de fierbere a expirat, trece orezul printr-un jet de apa rece si pune-l intr-un bol incapator.

3. Ceapa verde, patrunjelul, ardeiul gras si radacinile de patrunjel se toaca marunt si se amesteca cu orezul semi-fiert. Asezoneaza cu sare / piper si, pentru extra taste, nu ar strica deloc 1/2 lingurita de garam masala. Stoarce jumatate de lamaie si stropeste cu ulei de masline. Amesteca si daca iti place la gust poti sa te apuci de umplut dovleceii.

4. Unge dovleceii cu ulei de masline (interior + exterior), sareaza-i si freaca-i cu usturoi sfaramat. Se umplu cu amestecul de orez si legume si se acopera cu o felie de rosie si cu capacul de dovlecel (acesta nu se serveste, dar eu l-am pus ca sa nu se arda felia de rosie).

5. Unge o tava cu ulei si pune dovleceii in ea. Umple tava cu apa astfel incat 1/4 de dovlecel sa fie acoperit de lichid. Introdu in cuptor la foc mic spre mediu timp de 45-60 de minute. Cu cat e focul mai mic cu atat dureaza mai mult. Verifica din cand in cand dovleceii sa nu se arda; sunt gata cand o furculita intra usor in ei.

Asta-i tot! A iesit foarte bun si foarte aromat. Si sanatos pe deasupra.
Mai ramane sa ii incercati si voi! Pofta Buna!
Postat la: 17-07-2012 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.