Ghiveci de legume


Ingrediente:
- 2 cartofi mari- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 1 telina potivita
- 2 ardei grasi
- 1 vanata mica
- 1/2 conopida mica
- 1/4 varza tocata
- 4 cepe
- 5 rosii
- sare, piper, cimbru, oregano
- 4-5 linguri de ulei
- verdeata (marar & patrunjel)
optional:
- 1 cana fasole verde
- 1/2 cana mazare
- 1 cana bame
Mod de preparare
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, foloseste legume cat mai variate: cartofi, ceapa, dovlecei, morcovi, telina, ardei gras, rosii, varza, conopida, vinete, ba chiar si fasole verde, mazare sau fitoasele bame.
Dar sa o luam cu inceputul:
1. Intr-o cratita se calesc cubuletele de cartofi si telina, dupa care se scot deoparte. Urmeaza rand pe rand dovleceii, vinetele si morcovii.
2. Conopida nu scapa nici ea. Dupa ce a fost spalata, se desface in buchetele si se opareste cinci minute, dupa care se pune deoparte.
3. Ceapa, ardeiul gras si varza se spala si se taie julien. In cratita in care am calit legumele se pune putin ulei si se caleste ceapa, iar cand a devenit aurie se adauga si ardeiul gras si varza si se calesc impreuna inca 5 minute, dupa care se adauga si restul de legume.
4. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si verdeata tocata marunt. Peste legume se pune un strat de rosii taiate felii, se presara putin oregano, se stropeste cu putin ulei si se baga la cuptor.
Primele 20 de minute acopera cratita cu o folie de aluminiu, iar in ultimele zece minute lasa oala descoperita pentru a se rumeni frumos.
Daca ai luat de la piata si fasole verde, mazare si bame, acestea se oparesc mai intai, cate 2-3 minute fiecare, inainte de a le adauga in ghiveci.

Comentarii (2)