Ghiveci de legume

De-abia astept sa vina vara si pietele sa fie pline ochi cu legume proaspete. Cu nimic nu se compara cu zilele cand poti sa dai o tura prin targ, sa te incarci cu legume diverse si sa prepari un ghiveci de legume sanatos si delicios!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

- 2 cartofi mari
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 1 telina potivita
- 2 ardei grasi
- 1 vanata mica
- 1/2 conopida mica
- 1/4 varza tocata
- 4 cepe
- 5 rosii
- sare, piper, cimbru, oregano
- 4-5 linguri de ulei
- verdeata (marar & patrunjel)
optional:
- 1 cana fasole verde
- 1/2 cana mazare
- 1 cana bame

Mod de preparare

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, foloseste legume cat mai variate: cartofi, ceapa, dovlecei, morcovi, telina, ardei gras, rosii, varza, conopida, vinete, ba chiar si fasole verde, mazare sau fitoasele bame.

Dar sa o luam cu inceputul:

1. Intr-o cratita se calesc cubuletele de cartofi si telina, dupa care se scot deoparte. Urmeaza rand pe rand dovleceii, vinetele si morcovii.

2. Conopida nu scapa nici ea. Dupa ce a fost spalata, se desface in buchetele si se opareste cinci minute, dupa care se pune deoparte. 

3. Ceapa, ardeiul gras si varza se spala si se taie julien. In cratita in care am calit legumele se pune putin ulei si se caleste ceapa, iar cand a devenit aurie se adauga si ardeiul gras si varza si se calesc impreuna inca 5 minute, dupa care se adauga si restul de legume.

4. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si verdeata tocata marunt. Peste legume se pune un strat de rosii taiate felii, se presara putin oregano, se stropeste cu putin ulei si se baga la cuptor.

Primele 20 de minute acopera cratita cu o folie de aluminiu, iar in ultimele zece minute lasa oala descoperita pentru a se rumeni frumos.

Daca ai luat de la piata si fasole verde, mazare si bame, acestea se oparesc mai intai, cate 2-3 minute fiecare, inainte de a le adauga in ghiveci.

Postat la: 20-12-2010 de admin
Scor: 3.33 din 3 voturi

Comentarii (2)

Evelyne a spus la 14-08-2011 00:36
ghiveci de legume fara ardei gras nu se poate ; e obligatoriul si da tot gustul
Ramona a spus la 11-11-2011 22:25
Total de acord cu tine! De aceea si este prezent si in farfurie si in reteta! :)
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.