Iahnie de fasole

Nu stiu nicio persoana careia sa nu-i placa iahnia de fasole cu o salata de ceapa rosie. Tu stii?
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 500 gr fasole uscata,
- o legatura de ceapa verde,
- 1/2 lingurita de bicarbonat,
- 2-3 linguri ulei,
- 2 linguri bulion,
- marar,
- sare, piper, cimbru.

Mod de preparare

1. Fasolea uscata se alege, se spala si se pune de cu seara in apa sa se inmoaie.                              

2. Intr-o oala incapatoare se pune putin bicarbonat de sodiu, iar cand apa a inceput sa fiarba se adauga fasolea. Se ia spuma care se formeaza la fiert, iar dupa cateva clocote se schimba apa de doua ori.

3. Atentie! Cand schimbati apa trebuie sa puneti fasolea tot in apa fierbinte. Dupa aceasta operatiune lasati  fasolea sa fiarba la foc mai mic, pana cand este fiarta (intr-o ora ar trebui sa fie gata).                            

4. In cratita in care vom prepara fasolea, calim o legatura de ceapa verde in 2-3 linguri de ulei, iar cand s-a inmuiat ceapa adaugam bulion si 1/2 cana de apa si lasam pe foc cat sa fiarba putin ceapa.

5. Dupa 3-4 minute adaugam fasolea scursa de zeama, apoi condimentam cu sare, piper, cimbru, iar la sfarsit mararul taiat marunt. Pofta Buna!

Postat la: 04-06-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.