Legume la cuptor

Ador legumele in orice combinatie, fie ele proaspete, la cuptor sau la aburi. Daca esti in situatia de a nu avea acasa decat cateva legume ratacite, crede-ma ca le poti transforma foarte usor intr-un preparat delicios.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 5 cartofi medii
- 2-3 morcovi
- 8 rosii cherry
- o ceapa rosie
- o legatura patrunjel
- oregano
- busuioc
- boia dulce
- ulei
- un pahar de vin alb (optional)

Mod de preparare

1. Se taie legumele in bucati potrivite de 2-3 cm.  Poti sa folosesti orice legume ai la indemana, nu te limita la cele puse de mine la ingrediente.

2. Se aseaza toate ingredientele intr-un vas de yena. Se pune deasupra ulei de masline si apa, pana cand legumele sunt acoperite bine. Se condimenteaza cu: oregano, busuioc, boia dulce. Se adauga patrunjelul tocat fin si se introduce in cuptorul deja incins timp de 30-40 de minute. Ideal ar fi sa acoperi tava in primele 20 de minute.

Sfat: Pentru un gust usor picant poti sa pui si un chilli mic.

Extra: Pentru un gust deosebit poti sa pui si o cana de vin alb demisec.

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.