Mancare de fasole verde

Un preparat usor, de vara, cu ingrediente la indemana oricui.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1 kg fasole verde,
- o ceapa uscata mijlocie,
- 2 linguri bulion,
- sare, piper, cimbru,
- marar proaspat,
- 3 linguri ulei.

Mod de preparare

1. Fasolea verde sau galbena se curata de partea cu codita, se rupe in trei sau patru bucati, apoi se spala si se fierbe in apa fierbinte cca 10 minute.

2. In cratita in care gatim fasolea, se caleste o ceapa, se pune putina sare cat sa se inmoaie, iar atunci cand a devenit aurie se trage cratita de pe foc si se adauga 2 linguri de bulion si o cana de apa.

3. Se pune la fiert si in scurt timp se pune fasolea pe care am scurs-o de apa. Se adauga apa cat sa o cuprinda bine si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru. Selasa la foc mic sa fiarba circa 30-40 de minute.

4. Daca este nevoie in timpul fierberii se mai adauga apa (atentie sa nu iasa ciorba!), iar la sfarsit se pune marar tocat.

Postat la: 22-06-2010 de Maria
Scor: 1 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.