Mancare de fasole verde
Postat in
Mancaruri cu legume


Ingrediente:
- 1 kg fasole verde,- o ceapa uscata mijlocie,
- 2 linguri bulion,
- sare, piper, cimbru,
- marar proaspat,
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare
1. Fasolea verde sau galbena se curata de partea cu codita, se rupe in trei sau patru bucati, apoi se spala si se fierbe in apa fierbinte cca 10 minute.
2. In cratita in care gatim fasolea, se caleste o ceapa, se pune putina sare cat sa se inmoaie, iar atunci cand a devenit aurie se trage cratita de pe foc si se adauga 2 linguri de bulion si o cana de apa.
3. Se pune la fiert si in scurt timp se pune fasolea pe care am scurs-o de apa. Se adauga apa cat sa o cuprinda bine si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru. Selasa la foc mic sa fiarba circa 30-40 de minute.
4. Daca este nevoie in timpul fierberii se mai adauga apa (atentie sa nu iasa ciorba!), iar la sfarsit se pune marar tocat.
Postat la: 22-06-2010 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)