Mancarica rapida de mazare

In maxim 15 minute poti sa prepari o mancarica de mazare delicioasa. Mareste timpul la 30 de minute, daca pui si piept de pui.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- 350-400 g mazare (proaspata sau congelata
- un morcov taiat rondele
- o ceapa mica
- o cutie rosii cubulete sau bulion
- ulei
- sare
- piper
- un cartof taiat cubulete mici
- 200g piept de pui cubulete (optional)
- patrunjel proaspat pentru servit

Mod de preparare

1. Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste intr-o tigaie cu marginile inalte sau intr-o oala. Cand a devenit usor translucida, pune morcovii si cartofii taiati cubulete mici. Gateste 5-10 minute pana cand legumele sunt aproape gata.

2. Adauga o conserva de rosii cubulete sau bulion diluat cu apa, circa o cana in total. Asezoneaza cu sare si piper  si pune si mazare in oala.

3. Da ochiul mai mic si lasa mazarea sa se imprieteneasca cu restul ingredientelor, dar nu mai mult de 8 -10 minute. Mie imi place mancarea de mazare cand boabele inca mai sunt verzi si nu sunt fierte excesiv.

Optional: Daca esti genul pentru care nu exista masa fara carne, cubuletele de pipet de pui se pun la calit dupa ceapa, iar timpul total de gatire se mareste cu 10 minute.

Serveste imediat cu patrunjel proaspat tocat!
Postat la: 18-01-2010 de admin
Scor: 2.33 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.