Risotto cu ciuperci galbiori
Postat in
Mancaruri cu legume


Ingrediente:
o ceapa rosieulei de masline
un morcov
1/4 telina
3/4 cana orez alb
1/4 cana orez rosu
1 pahar plin cu vin alb sec
4-6 frunze de salvie proaspata
250 g ciuperci galbiori
1/4 lingurita cimbru
paprika
1/4 lamaie
marar
30 g unt
50 g parmezan
Mod de preparare
1. Pe principiul "fa ce spune popa, nu ce face el", mai intai pregateste toate ingredientele: toaca ceapa fin, da morcovul si telina pe razatoare, spala ciupercile si taie-le dupa cum doresti, trece orezul prin jet de apa rece. Of course, eu nu le-am facut pe toate dinainte, but I wish I did.
2. In 50 ml de ulei de masline caleste ceapa pana devine sticloasa. Sarea e by default la acest pas. Adauga morcovul si telina si dupa 1-2 minute si orezul. Am combinat orez alb cu orez rosu si a fost super. cand orezul a devenit si el usor transparent, pune vinul alb. Nu-ti face griji daca pui prea mult, se evapora alcoolul si va ramane doar gustul foarte placut.
3. Hai cu frunzulitele de salvie proaspata ca sa prinda aroma. Si un varf de cimbru, ca se imprieteneste bine cu legumele. In nici 5 minute, cand vinul s-a evaporat, ar fi bine sa ai la indemana apa fierbinte ca sa mai pui la orez. Nu pune multa apa, circa 1/4 sau maxim jumatate de cana. Asezoneaza cu sare si piper si pregateste-te sa pui ciupercile. Cand s-a evaporat prima tura de apa, adauga ciupercile si inca 1/2 de cana de apa fierbinte. Amesteca si lasa din nou orezul insetat sa absoarba apa.
4. Cel mai probabil o sa mai ai nevoie de inca o jumatate de cana de apa pana ce orezul va fi tocmai bun. Asezoneaza cat mai e nevoie. Daca ai la indemana poti sa pui si paprika, atat pentru gust cat si pentru culoare. Stoarce si zeama de la un sfert de lamaie si poti sa inchizi ochiul.
Dar stai, nu ai terminat! Mai ai de pus putin marar tocat fin, un cub generos de unt (❤ the salted one!!!) si parmezan ras. Amesteca si acopera un minut pana pregatesti masa.
Pune in farfurie si serveste cu pofta alaturi de cei dragi!
2. In 50 ml de ulei de masline caleste ceapa pana devine sticloasa. Sarea e by default la acest pas. Adauga morcovul si telina si dupa 1-2 minute si orezul. Am combinat orez alb cu orez rosu si a fost super. cand orezul a devenit si el usor transparent, pune vinul alb. Nu-ti face griji daca pui prea mult, se evapora alcoolul si va ramane doar gustul foarte placut.
3. Hai cu frunzulitele de salvie proaspata ca sa prinda aroma. Si un varf de cimbru, ca se imprieteneste bine cu legumele. In nici 5 minute, cand vinul s-a evaporat, ar fi bine sa ai la indemana apa fierbinte ca sa mai pui la orez. Nu pune multa apa, circa 1/4 sau maxim jumatate de cana. Asezoneaza cu sare si piper si pregateste-te sa pui ciupercile. Cand s-a evaporat prima tura de apa, adauga ciupercile si inca 1/2 de cana de apa fierbinte. Amesteca si lasa din nou orezul insetat sa absoarba apa.
4. Cel mai probabil o sa mai ai nevoie de inca o jumatate de cana de apa pana ce orezul va fi tocmai bun. Asezoneaza cat mai e nevoie. Daca ai la indemana poti sa pui si paprika, atat pentru gust cat si pentru culoare. Stoarce si zeama de la un sfert de lamaie si poti sa inchizi ochiul.
Dar stai, nu ai terminat! Mai ai de pus putin marar tocat fin, un cub generos de unt (❤ the salted one!!!) si parmezan ras. Amesteca si acopera un minut pana pregatesti masa.
Pune in farfurie si serveste cu pofta alaturi de cei dragi!
Postat la: 22-08-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)