Rosii cu telemea de vacuta la cuptor

Rosii + branza = o combinatie de vara ce te imbie cu arome coapte si te seduce prin simplitatea ingredientelor.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 50 minute

Ingrediente:

- 4 rosii medii
- 300 g - aprox. 6 felii de telemea de vaca
- 3 cepe verzi (optional)
- 2-4 buchetele de broccoli (optional)
- ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- piper
- sare
- busuioc
- oregano

Mod de preparare

1. Rosiile se taie felii groase, de maxim 1 cm.  Branza se feliaza si ea in dimensiuni apropiate cu cea a rosiei. Intr-un vas de yena se aseaza un rand de rosii si unul de branza. Se continua in acelasi fel, pana ai terminat toate ingredientele.

2. Optional poti sa mai pui si 3 cepe verzi taiate potrivit pe lungime, iar la ambele capete ale tavii se pune un cate un buchetel de broccoli.

3. Se stropeste cu ulei de masline si cu zeama de la o lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper. Deasupra poti sa mai pui  busuioc si oregano proaspete, tocate fin.

5. Se tine in cuptorul deja incins circa 20 - 30 de minute, pana cand ai o minunatie de rosii coapte cu telemea de vacuta la cuptor !

 

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.