Un fel de vinete parmigiana, dar fara parmezan
Postat in
Mancaruri cu legume


Ingrediente:
- 1 vanata medie- 1 ceapa
- ulei de masline
- 1 cutie rosii in bulion
- 2 catei usturoi
- sare
- piper
- 1 lingura oregano uscat
- 150g emmentaler
- 125g mozzarella
- busuioc proaspat
Mod de preparare
1. Vanata se taie felii de maxim 1 cm grosime. Acestea se perpelesc usor in tigaia grill. Intre timp, in 2-3 linguri ulei de masline, ceapa taiata solzisori + 2 catei de usturoi fin taiati se calesc circa 5 minute, pana cand ceapa devine translucida. In acest moment se pune in tigaie si conserva de rosii. Sigur, daca e vara, poti sa folosesti 5-6 rosii proaspete bine coapte si sosul va fi mai gustos. Pune sare si piper dupa gust si o lingura rasa de oregano uscat (sau proaspat).
2. Da drumul la cuptor, la foc mediu spre mic. Alege un vas potrivit si pune un strat de sos de rosii. Urmeaza un rand de vinete la grill si parmezan ras fin. Sau emmentaler in cazul meu. Inca un strat de rosii, urmat de vinete si parmezan si tot asa pana cand ai terminat vinetele. Acopera vinetele cu sos si deasupra rupe fasii o bucata de 125g mozzarella. Am finisat cu oregano uscat, busuioc proaspat si ulei de masline. Si pentru ca nu aveam destul sos am mai amestecat rapid 2 linguri de bulion cu 30-40 ml apa si am mai turnat in vas.
3. In acest moment cuptorul e deja incins si dornic sa primeasca vinetele. Dar nu mai mult de 30 de minute, suficient cat sa se formeze un sos bun, parmezanul sa se topeasca si mozzarella sa formeze o crusta delicioasa.
Reteta originala de vinete parmigiana mai spune sa mai pui deasupra si frimituri de paine. Ei bine, nu aveam in casa paine de nicio culoare. Dar crede-ma ca nici nu i-am simtit lipsa. Vinetele pregatite astfel sunt delicioase si iti inunda bucataria cu un parfum placut de vara.
Postat la: 21-03-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)