VARZA CALITA cu ardei iuti

Mancarea de varza murata este un in top cinci bunatati culinare pentru mine. Nici prea dulce, nici prea sarata, cu putina afumatura, preferabil doar carne, si cu 2-3 ardei murati semi-iuti... ce poti sa vrei mai mult de atat?!?
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

- o varza mare murata
- ulei, circa 250 ml
- bulion
- cimbru
- piper boabe
- o foaie de dafin
- 200g kaiser/ bacon afumat

Mod de preparare

1. Varza murata se trece sub jet de apa rece, pentru a-si mai pierde din sare, si se toaca marunt.

2. Intr-o oala incapatoare se incinge 2-3 linguri de ulei si caleste afumatura cu putina varza. Se adauga in oala putin cate putin din varza, astfel incat sa se caleasca bine fiecare parte.

Pe masura ce mai pui varza la calit, adaugi si bulion, apa si ulei. Cu aproximatie, la o varza mare murata mai intra o cana de apa, 1/2 de cana de ulei si o cutie de sos de rosii de 400 ml. Adauga peste varza boabele de piper, cimbrul si o foaie de dafin. Amesteca bine si gusta. Daca mai simti nevoia vreunui condiment, mai adauga putin.

3. Cand toata varza a capatat o culoare rosiatica si este un pic moale, se pune cratita in cuptor la foc mediu si se lasa aproximativ o ora sau chiar mai mult, pana este gata.

La fiecare 20 de minute, se scoate cratita din cuptor si se intoarce putin varza.  Se serveste calda cu mamaliguta proaspat facuta si cu ardei iuti murati!

Pentru o varianta de mancare de varza mai light, pune mai putin ulei.
 

Postat la: 04-01-2010 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.