Omleta sarbeasca cu babic de Buzau

Postat in Mic Dejun
Babicul de Buzau este absolut genial: foarte picant, cu putine zgarciuri sau grasime si cu multa boia. Si pentru ca la un moment dat m-am saturat sa tot mananc gol cu mustar si cu paine, am zis ca e cazul sa incerc si o omleta!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- o ceapa rosie
- un morcov ras
- un pastarnac ras
- un cartof
- un catel de usturoi
- 8-10 felii subtiri babic de Buzau
- 3 oua
- o legatura patrunjel
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Ceapa se taie rondele si se rumeneste usor in unt. Cand a devenit translucida, se adauga un morcov ras, un pastarnac ras si un catel de usturoi feliat subtire. Se soteaza cateva minute, dupa care se adauga si un cartof dat pe razatoarea mare.

2. Dupa ce s-a inmuiat putin cartoful, adica in vreo 5 minute, se adauga si un ardei gras taiat cubulete. A venit vremea sa pui si babicul taiat cubulete sau felii subtiri.

3. In tigaie, peste legume, se toarna si 3 oua batute bine, asezonate cu sare si piper, si acompaniate de o legatura de patrunjel tocat. Se pune un capac peste tigaie si se lasa 5-8 minute, pana cand oul este gata.

Va jur ca nu am mancat niciodata o omleta mai buna! Daca va pica in mana un babic de la mama lui de acasa din Buzau, trebuie sa incercati aceasta omleta!

Babicul este un fel de salam sarbesc preparat din pulpa de vita si porc, condimentat din plin cu boia dulce si iute. Daca este facut bine este super bun si nu are nicio treaba cu babicul din supermarketuri. Hm, poate doar forma.
Postat la: 26-02-2012 de admin
Scor: 4 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.