Placinta de dovleac (rulouri cu dovleac)

Daca ai mai mult timp la dispozitie, incearca aceste rulouri cu dovleac cu aluatul pregatit de tine.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 15 minute

Ingrediente:

Pentru umputura:
- 1 kg dovleac ras
- 8-9 linguri de zahar (dupa gust)
- 2 linguri de ulei
- 1-2 plicuri zahar vanilat
- stafide optional

Pentru coca
- 300-350 g faina
- 10 linguri de apa (pline)
- 5 linguri de ulei (pline)
- 3 linguri de otet

Mod de preparare

  1. Dovleacul se taie, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei, in care se caleste dovleacul ras impreuna cu zaharul. Cand s-a inmuiat putin doveacul, se ia de pe foc si se adauga scortisoara , zahar vanilat si optional stafide.
     
  2. Se pune faina intr-un castron adanc. Se face o adancitura in faina, in care se pune solutia de apa, ulei si otet, apoi la inceput se amesteca usor cu o lingura. Dupa aceea se framanta cu mana, pana coca devine numai buna de intins (nu prea tare, usor elestica).
                                                                
  3. Se imparte coca in patru bucati. Pe masa de lucru se pune faina si cu ajutorul sucitorului, se intinde o foaie subtire.De fiecare data cand  se intoarce foaia, se mai adauga putina faina, atat pe foaie cat si pe masa de lucru.
     
  4. Cand foaia este gata, se acopera cu umplutura pe trei sferturi din suprafata, apoi se ruleaza si se aseaza in tava, unsa cu ulei in prealabil.
  5. Cu fiecare bucata de coca se procedeaza la fel. Rulourile asezate in tava , se ung cu ulei si se baga in cuptorul incins, la foc potrivit.  Cand s-au rumenit frumos , se scot din cuptor si se acopera cu un strat de zahar pudra.
Postat la: 29-10-2010 de Maria
Scor: 4.67 din 33 voturi

Comentarii (2)

Costyn Dek a spus la 02-03-2012 21:18
Este Super, Tocmai Am incercat astazi reteta si nu iti spun cum a iesit , o nebunie ... mmm... s-au batut pe ea. Multumesc Foarte Mult.
Narnia a spus la 10-11-2010 17:08
Asa facea si bunica mea placinta de dovleac, doar ca ea punea nuca in loc de stafide. Placinta asta ma duce intotdeauna cu gandul la copilarie.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.