Placintele prajite cu dovleac si crema de branza

Nu e chiar cea mai dietetica reteta de desert, dar la cat de gustoase sunt, meritam macar odata pe saptamana un asa desert.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 3/4 ceasca piure de dovleac
- 3 linguri zahar brun
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/8 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita extract de vanilie
- 1/4 ceasca crema de branza, la temperatura camerei
- foi de placinta subtiri
- 1 ou
- 1 lingura de apa
- ulei vegetal pentru prajit
- zahar pudra

Mod de preparare


1. Amesteca piureul de dovleac, zaharul brun, scortisoara, nucsoara, extractul de vanilie si crema de branza si pune-le deoparte. Intr-un bol mic bate bine oul ca pentru omleta alaturi de o lingura de apa.

2. Pune o foaie de placinta pe o suprafata curata si taie in patrate potrivit de mari, circa 9-10 cm.

- Daca cumperi foi din comert, din acelea foarte subtiri, ai grija atunci cand le tai in patratele, ca se ususca foarte repede. Ideal ar fi sa tai tot aluatul odata si sa acoperi patratelele cu un servetel. Iar pe masura ce folosesti din patratele si faci placintelele, ar fi bine sa le si prajesti, ca sa nu ai probleme cu marginile lipite cu ou.

3. Pune in mijlocul foii o lingurita de umplutura si impatureste formand un triunghi. Cu o pensula de patiserie, umezeste marginile foii de placinta cu ou batut. Sigileaza bine si pune la prajit intr-o tigaie cu 1/2 pahar de ulei vegetal bine incins.


Este foarte important ca placintele sa fie bine lipite, caci daca se dezlipesc in timpul prajirii, cu siguranta umplutura va iesi.

4. Prajeste placintelele cate un minut pe fiecare parte, pana cand devin aurii. Scoate placintelele pe servet de hartie ca sa absoarba uleiul in exces si "imbraca-le" in zahar pudra dupa ce s-au racit putin.

Pofta Buna!
 

Postat la: 02-11-2010 de admin
Scor: 3 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.