Super placinta cu spanac, telemea de oaie, ardei capia si chimen

"Legendary!" ar zice Barney Stinson daca ar gusta din placinta mea cu spanac proaspat si telemea de oaie maturata, totul condimentat cu chimen si presarat cu susan. Yummmy!!!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

- 500 g spanac proaspat
- 2-3 fire ceapa verde
- 2 ardei capia
- 250 g branza telemea de oaie
- 2 oua
- sare
- piper
- o lingura chimen
- 1 pachet foi de placinta (subtiri)
- ulei de masline
- 1/2 pahar de lapte
- o lingura susan

Mod de preparare

1. Spanacul proaspat se curata si se spala, dupa care se opareste 3-4 minute in apa fierbinte. Nu trebuie sa-si piarda culoarea, doar sa se inmoaie frunzele si sa piarda din volum.

2. Firele de ceapa se taie rondele si se calesc in putin unt sau ulei de masline, alaturi de ardeii capia taiati fin si de chimen.

3. Intr-un bol mare, prepara amestecul pentru placinta, format din: spanacul bine scurs de apa si taiat fasii subtiri, ceapa verde, ardeiul capia si chimenul - toate usor sotate, urmate de telemeaua sfaramata, sare, piper si un ou batut. Se omogenizeaza bine.

4. Da drumul la cuptor la foc mediu si pregateste placinta. Imbraca o tava cu hartie de copt si pune la indemana foile de placinta si umplutura.

5. Cu foile de placinta subtiri trebuie sa fii rapida, caci altfel risti sa se usuce. Pentru a preveni asta, pe cele pe care nu le folosesti le poti acoperi cu un prosop de bucatarie.

Acum, ia o foie de placinta unge-o cu ulei de masline si deasupra ei adu inca o foaie. Din nou, unge noua foaie cu ulei de masline si adu inca o foaie deasupra. Ar trebui sa ai trei foi de placinta subtiri bine lipite intre ele. Bun, urmeaza umplutura pe care o vei distribui pe lungime, dupa care rulezi placinta. Umplutura iti ajunge pentru trei astfel de rulouri, asa ca nu alege o tava prea mare. Pune cele trei rulouri in tava si aplatizeaza-le, daca e nevoie, astfel incat sa incapa bine in tava si sa acopere spatiile libere.

6. Deasupra unge cu ulei de masline si cu un ou batut. Presara din plin seminte de susan si in sfarsit ultimul pas e sa torni, din loc in loc, lapte. La mine a fost de ajuns jumatate de pahar de lapte. De ce acest pas? Pentru a avea niste foi de placinta moi si bune, nu tari si fara gust cum sunt placintele semi-preparate din comert.

7. Gata cu vorbaraia, cuptorul ar trebui acum sa fie deja bine incins. Introdu placinta si da focul mai mic. In circa 35-45 de minute placinta este gata (cand nu mai e nici urma de lapte deasupra). Las-o sa-si traga suflul cateva minute si poti sa servesti. Este buna si calda si rece.

Este chiar super buna! Just try! :)

PS: pe aceeasi linie urmeaza o placinta cu leurda!
Postat la: 13-04-2012 de admin
Scor: 5 din 4 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.