Cod file la cuptor intre doua straturi de cartofi

O retete ideala pentru cei ce adora pestele si cauta o alternativa pentru prajit.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 600 grame file de cod
- 2 cartofi mari
- o lamaie
- 3-4 linguri ulei
- rozmarin
- busuioc
- ghimbir
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Cartofii se taie rondele subtiri de 0.5 cm si se fierb 7-10 minute, pana sunt un pic mai moi, dar nu complet fierti!

2. Se unge tava cu ulei si se aseaza primul strat de cartofi. Se condimenteaza si se adauga un strat format din fileurile de peste. Intra 6-7 fileuri de peste. Se stoarce deasupra pestelui zeama de la o jumatate de lamaie. Se condimenteza si se acopera pestele cu un strat de cartofi. Peste stratul de cartofi se pun, din nou, condimente si se stoarce si cealalta 1/2 de lamaie. Se mai adauga ulei, daca mai este nevoie, si 1/2 de cana de apa. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

3. Se introduce tava in cuptorul deja bine incins, se da focul la minim si in 20, maxim 30 de minute pestele este gata!

Postat la: 02-01-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.