Cod file la cuptor intre doua straturi de cartofi
Postat in
Peste si fructe de mare


Ingrediente:
- 600 grame file de cod- 2 cartofi mari
- o lamaie
- 3-4 linguri ulei
- rozmarin
- busuioc
- ghimbir
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Cartofii se taie rondele subtiri de 0.5 cm si se fierb 7-10 minute, pana sunt un pic mai moi, dar nu complet fierti!
2. Se unge tava cu ulei si se aseaza primul strat de cartofi. Se condimenteaza si se adauga un strat format din fileurile de peste. Intra 6-7 fileuri de peste. Se stoarce deasupra pestelui zeama de la o jumatate de lamaie. Se condimenteza si se acopera pestele cu un strat de cartofi. Peste stratul de cartofi se pun, din nou, condimente si se stoarce si cealalta 1/2 de lamaie. Se mai adauga ulei, daca mai este nevoie, si 1/2 de cana de apa. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
3. Se introduce tava in cuptorul deja bine incins, se da focul la minim si in 20, maxim 30 de minute pestele este gata!
Postat la: 02-01-2010 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)