Dorada si Biban de mare in crusta de sare

In timp ce el tot dadea tarcoale la o dorada regala, eu schimbam ocheade cu un biban de mare de vreo 450 de grame. In mai putin de cinci minute plecam amandoi mandri de cei doi pesti proaspeti din plasa.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1kg sare grunjoasa
- 1 dorada regala
- 1 biban de mare
- 1 lamaie sau lime
- 2 crengute rozmarin
- piper

optional pentru salata:
- 2 maini rucola (1/2 cutie)
- 1/2 ardei gras
- 4 rosii cherry
- ulei de masline
- zeama de la 1 lime
- sare
- piper

Mod de preparare

Nici in ruptul capului nu ma gandeam ca voi curata pestii de solzi, asa ca decizia a fost luata: se vor coace in crusta de sare. Si cat de usor si de bun a fost!

1. Curata pestii si spala-i in apa rece. Scoate inclusiv branhiile. Incinge cuptorul la foc mediu. Intr-o tava incapatoare, asaza in strat uniform sare de mare grunjoasa (0,5 - 1 cm e suficient).

2. Pune pestii pe patul de sare si introdu in burtica urmatoarele: 2 jumatati de lamaie, un fir de rozmarin proaspat, un varf de piper. Imbraca pestii in sare grunjoasa pana cand le ramane afara doar capul si coada.

3. Apasa astfel incat sarea sa fie compacta. Stropeste cu cateva picaturi de apa si introdu in cuptor. Se stropeste cu apa pentru ca sarea sa faca o crusta compacta. Nu-i problema daca nu stropesti cu apa, pestele oricum se face si crusta de sare oricum se da la o parte chiar daca se faramiteaza mult mai usor. Dupa circa 35-45 de minute pestele este gata.

4. Cu ajutorul unui cutit sparge crusta si inlatura sarea. Odata cu crusta de sare se va indeparta si pielea pestelui dand la iveala o carne moale si delicata. Scoate pestele intreg fara piele sau doar carnea pe o farfurie si serveste. Noi am servit cu o salata pe care am preparat-o rapid din rucola, ardei gras si rosii cherry + un dressing rapid facut cu ulei de masline, lime, sare, piper.

Asta-i tot! Pestele este genial preparat asa. Pe langa faptul ca are un gust deosebit, mie imi place si ca nu trebuie sa-l mai curat de solzi. :P

Pofta buna!
Postat la: 21-03-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.