Farfale cu somon si mazare

Pastele in combinatie cu somon afumat si sos de smantana sunt excelente, usor de preparat, ideale pentru momentele cand e prea cald afara si nu vrei sa stai prea mult in bucatarie.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

250g farfale
1 ceapa rosie
4 linguri ulei de masline
o mana mazare
200g smantana
sare
piper alb
150g somon afumat
1/2 lamaie (zeama)
parmezan ras

Mod de preparare

1. Pastele farfale se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet. In apa in care fierbi pastele nu uita sa pui si 2-3 stropi ulei de masline si un varf de sare. Dupa ce sunt gata, pastele se trec printr-un jet de apa rece.

2. Toaca ceapa marunt si caleste-o in 4 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adauga boabele de mazare si mai lasa pe foc 1-2 minute. Adauga smantana lichida pentru gatit sau smantana normala foarte grasa - 3/4 de cana. Eu am ales sa pun smantana normala.

3. Pune pastele peste sosul de smantana si adauga somonul afumat fasii. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper alb. Stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie si amesteca usor.

4. Pune farfalele in farfurie si picura deasupra putin ulei de masline. Intregeste farfuria cu parmezan ras si serveste imediat!


Postat la: 22-04-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.